Wonen in het Sphinxkwartier bereikt hoogste punt

29 November 2019

Één jaar na de start bouw van Wonen in het Sphinxkwartier vieren we samen met aannemer Bouwbedrijven Jongen en genodigden op donderdag 29 november het bereiken van het hoogste punt. Het hoogste punt wordt bereikt met het storten van de daken van de penthouses van appartementencomplex Gustav. Dit wordt traditioneel gevierd met het hijsen van een zogenaamde ‘meiboom’ en een frietkraam voor alle bouwvakkers.

Drie bouwblokken met 151 woningen
Het project bestaat uit drie bouwblokken met appartementen, woningen met tuin en een ondergrondse parkeergarage, voor zowel de huursector als vrije verkoop. In totaal voegt het project 151 woningen toe aan het Sphinxkwartier. Deze wijk in het centrum van Maastricht heeft dit jaar een flinke impuls gekregen met onder andere de opening van het Frontenpark, poppodium De Muziekgieterij, Loods 5 en Rooftopbar Bold. Vanwege de vernieuwende herbestemming van ongeveer 100.000 m2 is het Sphinxkwartier onlangs ook opgenomen in de European Routes of Industrial Heritage.

Architectuur met knipoog naar het industriële verleden
In de architectuur van de bouwblokken zitten subtiele verwijzingen naar het rijke verleden van aardewerk- en porseleinproducent Sphinx, die sinds 1834 op het terrein was gevestigd. Zo zijn in sommige delen van het metselwerk gestapelde borden te herkennen en komt ook de typische staalgrijze kleur van de fabrieksramen terug in de kozijnen van de bouwblokken. Ook de namen van de bouwblokken Gustav, Cielo en Amonet verwijzen op een speelse manier naar het keramische verleden van deze plek.

Naar verwachting betrekken de eerste bewoners in het voorjaar 2020 hun woning.