MECC Maastricht

Impuls voor stad & campus

MECC Maasticht is een multifunctioneel beurs- en congrescentrum en prijkt als derde Nederlandse stad op de wereldranglijst van de International Congress and Convention Association. Door de intensieve samenwerking met onder meer Maastricht Health Campus, Academisch Ziekenhuis Maastricht (azM), Universiteit Maastricht en Maastricht Convention Bureau is MECC Maastricht koploper in meerdaagse, internationale medische congressen. Daarnaast vinden er in het MECC onder meer concerten en evenementen plaats zoals werelds meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs The European Fine Art Fair (TEFAF).

Piet Joosten

Jos Severijns

In opdracht van MECC Maastricht en met steun van gemeente Maastricht en provincie Limburg wordt het populaire congrescentrum de komende jaren onder meer uitgebreid, gemoderniseerd en verlevendigd.

Zo wordt het aanzicht van het gebouw opgewaardeerd door het aanbrengen van LED-wanden en wordt het parkeerterrein verlevendigd. Binnen zal het congresdeel worden uitgebreid zodat het MECC in de toekomst congressen tot 5000 bezoekers kan organiseren. Het Brightlands Meeting Point verbindt het MECC met de Brightlands Maastricht Health Campus. De winkelpassage zal flexibel worden gemaakt zodat dit oppervlak wisselend kan worden ingevuld passend bij de activiteiten op dat moment. Verder investeert MECC in het eigentijds maken van de hallen, die zo meer sfeer moeten krijgen. De uitbreiding behelst 2.000 vierkante meter en voorziet onder meer in losse vergaderruimtes en een nieuwe horecagelegenheid.

‘Deze impuls maakt het congrescentrum klaar voor de toekomst’ alsdus Directeur Rob van de Wiel.’We kunnen grotere congressen organiseren, we hebben de ruimte om meerdere activiteiten tegelijk te houden en krijgen een uitstraling die past bij deze tijd.”

RO groep tekende namens MECC Maastricht en de gemeente Maastricht voor het investeringsprogramma dat in een brede projectgroep wordt uitgewerkt. Daarbij zijn diverse partijen geconsulteerd, zoals gebruikers en klanten van het MECC, maar ook experts in events- en congresorganisatie en horeca zijn bij de planvorming betrokken. Dit heeft geresulteerd in een gedragen investeringsprogramma voor de komende 3 jaar waarmee een impuls wordt gegeven aan het MECC, als katalysator en ontmoetingsplek voor de Brightlands Maastricht Health Campus.