Lindenkruis

Eigentijds wonen in hartje Maastricht

In de Maastrichtse binnenstad ontstaat Lindenkruis. Een eigentijds woongebied dat naadloos past in de succesvolle Maastrichtse traditie van stadsvernieuwing: stijlvol, ingetogen en duurzaam. En met een scherp oog voor kwaliteit van architectuur en openbare ruimte, dat tot uitdrukking komt in de detaillering van de woningen, hoven en pleintjes.

Locatie
Maastricht
Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie Belvédère
Programma
Van concept-ontwikkeling tot en met realisatie
Investering
€ 10.300.000
Bruto oppervlakte
70.000 m²
Uitvoering
2008-heden
Kevin Ritzen
Gregor de Kort
Piet Joosten
Paul Cremers

Lindenkruis wordt bewoond door een gemêleerde groep van ouderen, gezinnen met kinderen en nieuwe stedelingen, in een gezonde mix van koop en huur. RO groep ontwikkelde voor Maasvallei twee bijzondere sociale huurcomplexen, die voldeden aan de eisen van zowel de woningstichting als het beeldkwaliteitsplan voor het woongebied. Daarnaast zal Lindenkruis plaats bieden aan circa 170 huur- en koopwoningen: stadswoningen, herenhuizen en appartementen. De 24 stadswoningen aan het centrale Lindenkruishof worden gebouwd boven op de ondergrondse parkeergarage van het plan. Voor de circa 150 parkeerplaatsen is een voorziening aangebracht die het opladen van elektrische auto’s mogelijk maakt. Waar het binnengebied voorziet in hoekwoningen, tussenwoningen en patiowoningen, wordt het plan aan de buitenkant afgemaakt door statige herenhuizen. Aansluitend op de bestaande Maastrichtse singels.

RO groep is al jaren een betrokken partner voor Maastricht en de regio. Vanuit dat engagement werken wij aan talloze vastgoedprojecten voor ziekenhuizen, ouderenzorg, onderwijs, woningcorporaties en beleggers. De kracht van de stad, het Academisch Ziekenhuis, Universiteit Maastricht en andere investeerders, de aantrekkelijk historische binnenstad, het culturele klimaat en het fantastische landschap; dat zijn de factoren die RO groep verleidt te investeren, daar waar anderen zich terugtrekken. Dat gold ook voor Lindenkruis, onderdeel van het project Belvédère Maastricht. Wij kozen ervoor het plan zelfstandig door te ontwikkelen toen iedereen zich terugtrok uit de gebiedsontwikkeling. En nu ontstaat weer een nieuw stukje binnenstad, passend in de rijke Maastrichtse historie van stadsvernieuwing en transformatie. Lees meer op www.lindenkruis.nl

Suggesties

Vertel het verder